Nå ut med dina bilder


Älskar du att fotografera? Då är du inte ensam! Någonting hos fotograferandet lockar mängder av människor att vilja lära sig mer, ha det som en passionerad hobby eller till och med yrke. Därför krävs det en hel del om du vill nå ut med dina bilder till andra. I takt med att internet har växt så har även möjligheterna för vem som helst blivit tillgängliga. Man kan publicera vad man vill på nätet. Konkurrensen är större än någonsin. Men det går att slå sig fram i cyberdjungeln och nå ut till en bred publik med sina bilder!

Var inte som alla andra

Först och främst behöver du sticka ut från mängden. Kanske nischar du dig mot någon speciell typ av bilder och motiv, eller så hittar du en egen stil som skiljer sig från andra fotografer. Givetvis måste du vara riktigt duktig på att fånga ögonblicket, och kunskaper i redigering är nästan ett krav idag.

Hitta vägar in i folks hem

Marknadsföring är A & O. Det spelar ingen roll hur fina eller unika bilder du tar om du inte lyckas nå ut med dem. Syns du inte så finns du inte. Rikta in dig på någon eller ett par sociala medier. Facebook, Instagram eller en blogg exempelvis. När du valt community så gäller det att bygga upp din sida, och sen börjar det verkligt hårda arbetet med att slå sig fram. Var aktiv, publicera personliga men professionella inlägg och var även aktiv på andras konton med positiva och smarta kommentarer. Då lockar du läsare till din egen signatur och några kommer välja att bli följare. Vill du satsa stort kan du även ta hjälp av en professionell reklambyrå.

Ha tålamod

Om man inte har utrustats med en stor portion tur eller de rätta kontakterna så kan det ta lite tid innan man börjar nå ut. Se till att omge dig med andra bra aktörer som du kan utbyta länkar med. Då hamnar du högre upp på exempelvis Google. Återigen, syns du inte så finns du inte. Men det kan ta lite tid innan du börjar synas (och finnas), och det gäller att du förvaltar väntans tider väl. Det blir ofta en ketchupeffekt och när människorna väl börjar hitta till dina konton (och bilder) så går det snart i en rasande fart!