Ta proffsiga foton med en smartphone

Som man så många gånger tidigare sagt så är den bästa kameran den du har med dig och det gäller även smartphones numera som har blivit bättre och bättre med åren. Kameran i mobilen i sig är väldigt bra men sedan har många skapat väldigt bra verktyg för redigering av bilderna. Men om man vill ta bra bilder med mobilen ska man lära sig att använda det befintliga ljuset, många kameror erbjuder inte de bästa blixtarna eller ljuskänslighet för den delen. Sedan bör man också leta efter de ovanliga vinklarna och öva upp sitt bildseende och inte bara stirra sig blind på megapixlar.

Vilken smartphone har bäst kamera?

välj rätt smartphone för att fotografera. Det är inte alltid så lätt men om man utgår från bästa teknik så ska man välja Sony Xperia X. Den har väldigt hög upplösning och större sensor än vad andra mobiler har. Den fungerar även väldigt bra i mörkare miljöer vilket är ett stort plus om man vill ta bättre bilder och även få bra kontrast. Om man däremot föredrar en kamera som framställer bilden så lika det våra ögon ser är Samsung Galaxy S7/S7 edge det perfekta alternativet, det är en av de bästa kamerorna att ställa in färgtemperaturen i olika ljus med.

Två prisvärda smartphones

Huawei P9 har två kameror vilket i sig inte är ovanligt men man kan bli väldigt imponerad av deras användningsområde, ena kameran fotograferar med färg och den andra i svartvitt för att skapa mer ljusstarka och kontrastrika bilder. Sen kan man ju dessutom fota enbart svartvit utan att lägga det som ett filter över. Nackdelen med kameran är att det tar längre tid eftersom den trots allt använder sig av två kameror samtidigt. En mobil som erbjuder ett bra proffsläge och är väldigt smidig är Microsoft Lumia 950 XL som även har Zeiss-optik vilket ger otroligt skarpa bilder. Med dessa kameror tar man garanterat snygga bilder.